tag:blogger.com,1999:blog-2535909816526682666.post1009525262402558020..comments2023-09-30T12:27:14.780+02:00Comments on Naleśnikiem do nieba: Śledź na gruszkowym sherry z boczkiem i fasoląAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/14524593172363062341noreply@blogger.comBlogger18125tag:blogger.com,1999:blog-2535909816526682666.post-58540231562240360482011-03-09T14:05:25.591+01:002011-03-09T14:05:25.591+01:00a śledzia z truskawką, to da się?
ja w ogóle ubole...a śledzia z truskawką, to da się?<br />ja w ogóle ubolewam że tak mało jest naprawdę ciekawych przepisów na śledzie :(śledziożercanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2535909816526682666.post-25053758401577482302011-02-28T15:55:58.690+01:002011-02-28T15:55:58.690+01:00Bartek:: Dajze spokoj. Swietnie polaczenie smakow....Bartek:: Dajze spokoj. Swietnie polaczenie smakow. Wyprobuj kiedys slone ze slodkim. Gwarantuje, ze poplyniesz dalej niz myslisz.<br />pozdroAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/14524593172363062341noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2535909816526682666.post-56544789190445492102011-02-26T09:42:39.860+01:002011-02-26T09:42:39.860+01:00Odważne. Ja bym się bał.Odważne. Ja bym się bał.Zuraxhttps://www.blogger.com/profile/00253915407607174927noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2535909816526682666.post-66573133782074273092011-01-30T22:40:51.189+01:002011-01-30T22:40:51.189+01:00ja niby surowego unikam, ale surową sałatę jem i m...ja niby surowego unikam, ale surową sałatę jem i mleko pijam,<br />czuję że namówiłbyś mnie do spróbowania wszystkiego:)Maria Kryńska-Szostakhttps://www.blogger.com/profile/03617781024103913731noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2535909816526682666.post-78327375361563835002011-01-29T22:47:39.993+01:002011-01-29T22:47:39.993+01:00...zapraszam po wyróżnienie :)....
http://swiatyni......zapraszam po wyróżnienie :)....<br />http://swiatyniemozliwe.blogspot.com/2011/01/wyroznienie.htmlMajaKhttps://www.blogger.com/profile/07012363298499315166noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2535909816526682666.post-56188619186723808202011-01-29T14:54:34.235+01:002011-01-29T14:54:34.235+01:00Zapraszamy do przyłączenia się do powstającej list...Zapraszamy do przyłączenia się do powstającej listy POLSKICH blogów kulinarnych: http://polskieblogikulinarne.blogspot.com/<br /><br />Pozdrawiamy:)Polskie Blogi Kulinarnehttps://www.blogger.com/profile/00704773579793779402noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2535909816526682666.post-83634763927292736882011-01-27T18:25:48.180+01:002011-01-27T18:25:48.180+01:00Czyprak Antoni:: Ja kumie też prosty jestem ale cz...Czyprak Antoni:: Ja kumie też prosty jestem ale czasami po pijaku mi się na wydziwianie bierze.<br />A te wędliny na zimno to wiadomo, że rarytas dostępny dla niewielu.<br />A z chlebem razowym pod wódeczkę. A niech Cię - smaka mi narobiłeś.<br />pozdrawiamAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/14524593172363062341noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2535909816526682666.post-90363487115381310892011-01-27T17:45:55.102+01:002011-01-27T17:45:55.102+01:00Moja Kawiarenka:: nie wiem jak się odnieść do tych...Moja Kawiarenka:: nie wiem jak się odnieść do tych zgniłych śledzi z marmoladą więc co do musu czy przecieru to moim zdaniem z przepisu wynika, że uczyniłem coś na wzór "musu. Można by powiedzieć jak by się uprzeć - paciaji.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14524593172363062341noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2535909816526682666.post-16824476245395262142011-01-27T17:38:41.634+01:002011-01-27T17:38:41.634+01:00Skoro Szwedzi jedzą zgniłe śledzie z marmoladą?
A ...Skoro Szwedzi jedzą zgniłe śledzie z marmoladą?<br />A tak w kwestii formalnej, mówimy tu o musie czy przecierze z gruszek?Moja Kawiarenkahttps://www.blogger.com/profile/17591613164615499309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2535909816526682666.post-28436030743782017962011-01-26T20:40:12.532+01:002011-01-26T20:40:12.532+01:00Ja to prosty chłop jestem i jak wcinam boczek z ma...Ja to prosty chłop jestem i jak wcinam boczek z marmeladą brzoskwiniową to nie dlatego, że łączę smaki, tylko wtranżalam co znajdę w lodówce, ale muszę powiedzieć, że gdyby akurat trafiło się, że w lodówce miałbym te banany, gruszki, śledzia, boczek i inne igrediancje, to pewnie byłbym zadowolony pochłonąwszy to wszystko zaodraz ;) <br />Co do surowizny, to dużo jej wokół. Poza tatarami z łososia czy wołowinki albo śledzia, mamy bowiem wędliny i łososia wędzone na zimno (właśnie pogryzam wędzoną surową kiełbasę), genialny surowy wędzony boczek, słoninę, która przyprawiona, silnie zmrożona, jak nic innego idzie z chlebem razowym pod wódeczkę...<br />A wracając do posta, dobra robota, Kumie! Nieźleś to sobie wykombinował!Czyprak Antonihttps://www.blogger.com/profile/10506189157318015235noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2535909816526682666.post-56256738365379424302011-01-25T22:58:58.147+01:002011-01-25T22:58:58.147+01:00ewelajna:: suszi to ryż z dodatkami mięsa a sashim...ewelajna:: suszi to ryż z dodatkami mięsa a sashimi to mięso z dodatkami warzyw etc. Czyli nasz sledź to czysta postać surowizny z odrobiną dodatków.<br />Mus gruszkowy z sherry to bajka - fakt.<br /><br />burczymiwbrzuchu:: Dzięki - połączenie wyszło bardzo ciekawe.<br /><br />Ag Pe:: Nietypowy smak i owszem. Zaskakujący.<br /><br />Fuchsia:: Surowizna nadzwyczaj aromatyczna. Kompozycja smaków wyszła bardzo ciekawie, bez zgrzytów.<br /><br />Kuba:: I to mi się podoba chłopie. <br />I nie mówię tu o smakach na siłe bo te można wymyslać przez całą dobę ale trafić w sedno jest bardzo trudno.<br /><br />Nivejka:: Może by tak Pani zrobiła i się przekonała czy wogóle śledz be jest na zawsze z jakichś względów?<br /><br />Arek:: Ależ jak to umkął - przecież jesteś i cieszy mnie to, że gruszka ci nie tyle obca co trafiona. Wiesz - to dania na prawdę ma zajebisty potencjał.<br />p.s. byłbym na prawdę wniebowzięty móc cię gościć ale ręce by mi się trzesły ze strachu jak przed pisaniem matury. <br />Jak się podszkolę to cię oficjalnie zaprosze i wyślę po ciebie jakiegoś samochoda albo awionetkę. Szybowiec - no.<br />pozdro BrachuAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/14524593172363062341noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2535909816526682666.post-47157065744822682602011-01-25T22:32:18.856+01:002011-01-25T22:32:18.856+01:00Kurcze umknal mi Twoj post dziwnie jakkos, ale wcz...Kurcze umknal mi Twoj post dziwnie jakkos, ale wczoraj caly dzien tworzylem dzielo do szkoly ;) Usprawnialem restauracje, ba restauracje, hotel caly :) ale juz po, kilka tygodni wolnego zanim znowu cos trzeba bedzie napisac.<br />Do tematu jednak. Trafiles mi z tym sledziem idealnie. dodatki swietne! A wiesz,ze ja tez ostatnio kombinuje z gruszkami? Moze cos nawet wrzuce na bloga;)Pozdro i trzymam kciuki za kolacje w DAKAWO, szkoda , ze nie moge przyjechac. Menu zacheca i to bardzooo!arekhttps://www.blogger.com/profile/13747978841906526155noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2535909816526682666.post-67674591017844752922011-01-25T20:45:59.568+01:002011-01-25T20:45:59.568+01:00Wszystko cacy, poza jednym: śledziom mówię zdecydo...Wszystko cacy, poza jednym: śledziom mówię zdecydowane NIE!;)Nivejkahttps://www.blogger.com/profile/15556414710721427973noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2535909816526682666.post-77146262270028670502011-01-25T12:27:55.912+01:002011-01-25T12:27:55.912+01:00Bareyo, uwielbiam łamanie barier i oporów przed cz...Bareyo, uwielbiam łamanie barier i oporów przed czymś nowym. Sam nieraz się wzdrygam na myśl o spróbowaniu czegoś, ale ten pierwszy odruch tylko pobudza moją ciekawość. Oczywiście nie wszystko lubię (jak wspomniany przez Ciebie tatar), ale zawsze chętnie spróbuję, bo lubię wiedzieć… <br /><br />Pół roku temu byłem na warsztatach kulinarnych, gdzie szef Mirosław Jabłoński serwował nam takie smakołyki jak pieczona perliczka z sosem malinowo-pomidorowym, pierożki faszerowane czekoladą i bakaliami podane z sałatką z truskawek i sosem lawendowym, jednak szczytem łączenia smaków okazał się tatar z łososia na grzance ziołowej z sorbetem gruszkowo-bazyliowym. Niebo w gębie, choć pierwsza myśl była taka: to nie może być jadalne.<br /><br />Dzięki za odkrywanie nowych obszarów stołu :-)Kubahttps://www.blogger.com/profile/06006120783260756804noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2535909816526682666.post-40418537576875103592011-01-25T10:37:22.884+01:002011-01-25T10:37:22.884+01:00Mus gruszkowy....mmm! Bajecznie się prezentują te ...Mus gruszkowy....mmm! Bajecznie się prezentują te Twoje śledzie. Może i to surowizna, ale jaka pyszna!Fuchsiahttps://www.blogger.com/profile/11685576850180917715noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2535909816526682666.post-34152793772417669372011-01-25T09:58:15.114+01:002011-01-25T09:58:15.114+01:00To bardzo ciekawy przepis i nietypowy smak. To, że...To bardzo ciekawy przepis i nietypowy smak. To, że śledzie na słodko są dobre - wiem, ale z gruszką? Zaintrygowałaś mnie.Aghttps://www.blogger.com/profile/12368846700680270673noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2535909816526682666.post-48951398929649587242011-01-25T02:02:14.078+01:002011-01-25T02:02:14.078+01:00Siedzę zawalona książkami i głodna, a tu takie pys...Siedzę zawalona książkami i głodna, a tu takie pyszności!! Naprawdę ciekawe połączenie<br />Pozdrawiam, Śliwkaburczymiwbrzuchuhttps://www.blogger.com/profile/11809905006290932238noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2535909816526682666.post-14218729573680893362011-01-25T00:51:04.271+01:002011-01-25T00:51:04.271+01:00O, Barejko... cudnie pojechałeś, bo tak wielu mówi...O, Barejko... cudnie pojechałeś, bo tak wielu mówi, ze suszi to nie, ale nie zdają sobie sprawy że ten rodzimy śledzik to też surowizna. <br />Mus gruszkowy to jakaś bajka...:)<br />Ostatnio jadłam świeżo złowioną rybę z sokiem z limonki i sosem sojowym - pycha:)<br />Niech Ci się przyśnią śledzie w ... okularach;)ewelajna Korniowskahttps://www.blogger.com/profile/04442256463279302549noreply@blogger.com