tag:blogger.com,1999:blog-2535909816526682666.post465377095989119614..comments2023-09-30T12:27:14.780+02:00Comments on Naleśnikiem do nieba: Kuchnia karaibska – Jamajski kociołek kardamonowyAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/14524593172363062341noreply@blogger.comBlogger31125tag:blogger.com,1999:blog-2535909816526682666.post-86721631687711948532013-06-08T20:40:56.067+02:002013-06-08T20:40:56.067+02:00There are a lot of different was to make name badg...There are a lot of different was to make name badges: this is just one <br />example. Once you do, you will know which type of remover to buy that will not irritate <br />your skin. There are many different reasons that could lead to the development of these tags on the skin.<br /><br /><br /><br />Here is my website ... <a href="http://www.coin-rouge.fr/uprofile.php?UID=31076" rel="nofollow">will compound w remove skin tags</a>Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2535909816526682666.post-24783119704827137172013-06-08T00:30:48.061+02:002013-06-08T00:30:48.061+02:00If you are going for finest contents like me, just...If you are going for finest contents like me, just pay a visit this site daily as it provides feature contents, thanks<br /><br />Check out my web site :: <a href="http://eating-for-energy.com/hcg-diet-plan-the-truth-about-it/" rel="nofollow">eating-for-energy.com</a>Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2535909816526682666.post-85986601873535157572013-06-06T22:55:05.887+02:002013-06-06T22:55:05.887+02:00Perineoplasty (or Perineorrhaphy) has an objective...Perineoplasty (or Perineorrhaphy) has an objective of making this area look normal by cutting out excess skin and flaccid skin tags.<br />I would also like to dismiss the earlier notion that developing of genital skin tags should not be misunderstood towards <br />developing any sexually transmitted diseases. The skin tags will be cut with a method that is in accordance with their location on the body and size.<br /><br /><br /><br />Check out my site: <a href="http://fandomaccess.com/AmadoGibb" rel="nofollow">cures for skin tags</a>Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2535909816526682666.post-71320741125967519772012-09-07T14:50:07.961+02:002012-09-07T14:50:07.961+02:00jeśli kociołek, to w kociołku najlepiej ;)
http:/...jeśli kociołek, to w kociołku najlepiej ;) <br />http://www.meble-ogrodowe-sklep.pl/kociolek-wegierski-farmcook-inox-trojnogu-p-1073.html<br />gotowanie nad ogniskiem to jest to!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12574198599916248869noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2535909816526682666.post-50450566908044391842010-12-16T18:45:37.378+01:002010-12-16T18:45:37.378+01:00anonimowy:: standardowa puszka - 250 ml.anonimowy:: standardowa puszka - 250 ml.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14524593172363062341noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2535909816526682666.post-87050436472476173052010-12-16T17:25:42.594+01:002010-12-16T17:25:42.594+01:00mam pytanie "puszka mleczka kokosowego" ...mam pytanie "puszka mleczka kokosowego" .... jaka wielkość tej puszki? bo widziałam różne...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2535909816526682666.post-3668852551003207352010-09-24T13:45:29.568+02:002010-09-24T13:45:29.568+02:00Anonimowy:: Moj blad - szynka oczywiscie jakas dob...Anonimowy:: Moj blad - szynka oczywiscie jakas dobra, wedzona, swojska.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14524593172363062341noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2535909816526682666.post-88918509112437791612010-09-24T13:04:20.955+02:002010-09-24T13:04:20.955+02:00hmmm....nabrałam ochoty na ten kociołek, tylko nie...hmmm....nabrałam ochoty na ten kociołek, tylko nie jestem pewna co do szynki. Miałeś na myśli surową ??Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2535909816526682666.post-9557617743690089672010-08-10T22:22:55.697+02:002010-08-10T22:22:55.697+02:00magdalena:: czytając Twojego bloga nie mam do tego...magdalena:: czytając Twojego bloga nie mam do tego jakichkolwiek wątpliwości. I wogóle gratuluje bloga.<br /><br />Polka:: Dzięki kochana, że się ci tu czasami u mnie podoba. <br />A kuchnia karaibska to niezwykłe kulinarne wyzwanie. I do tego w sumie bardzo proste.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14524593172363062341noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2535909816526682666.post-34874212121988795922010-08-10T22:06:52.481+02:002010-08-10T22:06:52.481+02:00Bareyo to trafiłeś z wpisem. Ja zamierzam kupić ks...Bareyo to trafiłeś z wpisem. Ja zamierzam kupić książkę o której wspomniała Nobleva. <br />Fakt składników dużo, ale nie więcej niż w kuchni tajskiej więc ja się piszę. Zwłaszcza że te połączenia smaków przeróżnych to będzie nowe doznanie.<br />No wspaniale się Ciebie czyta!Ewelina Majdakhttps://www.blogger.com/profile/16606241851759842337noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2535909816526682666.post-42745992092350113582010-08-05T21:58:10.616+02:002010-08-05T21:58:10.616+02:00Mam taka sama opinie jak Ty w przedmiocie rzekomej...Mam taka sama opinie jak Ty w przedmiocie rzekomej szkodliwosci masla i smalcu. A margaryny niech sie ida bujac !Magdalenahttps://www.blogger.com/profile/15263002408158699780noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2535909816526682666.post-85443214575866453492010-08-05T19:55:30.497+02:002010-08-05T19:55:30.497+02:00Magdalena:: Coś może w tym być z tym tłuszczem. Ja...Magdalena:: Coś może w tym być z tym tłuszczem. Ja mogę mówić za siebie. Jak w przepisie, którym się inspiruje są 2 łyżeczki oleju a ja daję 5 bo za suche toto jest to piszę 5 a nie dwa.<br />Po drugie, o ile było jakieś pierwsze, zauważyłem jakiś wyimaginowany strach przed tłuszczem. Powtarzam - nie żreć na śniadanie kostki smalcu i będzie ok.<br />To korporacje wszak zepchnęły na przykład masło na niższe półki zapełniając to miejsce szkodliwymi margarynami. Ale wszyscy się podniecają jak słyszą: usmaż na maśle.<br />Bzdura na kółkach tak jak szkodliwość smalcu.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14524593172363062341noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2535909816526682666.post-57132062020137786262010-08-05T19:49:41.005+02:002010-08-05T19:49:41.005+02:00Gosiu:: Bo dokładnie tak jest - wpływy z całego św...Gosiu:: Bo dokładnie tak jest - wpływy z całego świata. ale pięknem symbiozy jakiejś połączone iście niesamowicie.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14524593172363062341noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2535909816526682666.post-26263846981701634082010-08-05T19:49:06.989+02:002010-08-05T19:49:06.989+02:00Bareyo, a propos tluszczu, to chyba w wiekszosci k...Bareyo, a propos tluszczu, to chyba w wiekszosci ksiazek kucharskich celowo zaniza sie ilosc tluszczu, zeby niby tak poprawnie bylo. Moze to nawet zmowa wydawcow? <br />Najgorzej to chyba z ksiazkami dotyczacymi kuchni wloskiej - ja tam nie dowierzam przepisom, ktore zaalecaja uzycie 1 lyzki oliwy do sosu na 4 osoby, he he! A na zdjeciu obok przepisu makaron doslownie plywa w oliwie....Magdalenahttps://www.blogger.com/profile/15263002408158699780noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2535909816526682666.post-22072406031178651132010-08-03T23:02:02.240+02:002010-08-03T23:02:02.240+02:00....a ja kolo ksiazki z karaibska kuchnia chodze j.......a ja kolo ksiazki z karaibska kuchnia chodze juz od ponad 2 miesiecy i tak sie zastanawiam i przegladam i znowu sie zastanawiam.....dosc nietypowa,choc intrygujaca....wlasnie zauwazylam wplywy w zasadzie z calego swiata....hmmm...pojutrze popatrze raz jeszcze....<br />Ciekawa ta propozycja :) Pozdrawiam :)Gosiahttps://www.blogger.com/profile/11080169821871219831noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2535909816526682666.post-19225670852183494222010-08-03T20:03:55.177+02:002010-08-03T20:03:55.177+02:00Arku:: dzięki - wszystko działa i strona wydaje si...Arku:: dzięki - wszystko działa i strona wydaje się być wielce ciekawa. Zapisałem do zakładek.<br />pozdrawiam BrachuAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/14524593172363062341noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2535909816526682666.post-76035962477815081212010-08-03T19:28:24.789+02:002010-08-03T19:28:24.789+02:00To dobrze, ze chociaz w przepisach malo tluszczu.....To dobrze, ze chociaz w przepisach malo tluszczu...ufff. To pewnie tak jak z nasza kuchnia polska, duzo dobrego a tylko same tluste i przasne dania sa znane szerzej. A gdybys chcial cos poogladac a propos kuchni karaibskiej to Gary Rhodes mial swietny program (Rhodes Across the Caribbean)ktory byl pokazywany na uktv food . Tuaj link do jednego z przepisow, moze zadziala <br /><br />http://uktv.co.uk/food/homepage/sid/7230/arekhttps://www.blogger.com/profile/13747978841906526155noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2535909816526682666.post-37851771561465267592010-08-03T07:32:31.327+02:002010-08-03T07:32:31.327+02:00Magdalena:: Nie dajmy się tymiankowi...W moich prz...Magdalena:: Nie dajmy się tymiankowi...W moich przepisach nie jest z nim tak źle.<br /><br />magenta:: Brzmi apetycznie i co do obaw innych, że taka przerysowana może być ta kuchnia - dementuje.<br /><br />arek:: posiadam kilka książek, w których są przepisy kuchni karaibskiej i uczciwie ci powiem, że tłuszczu w nich niewiele wiec bez obaw. Co do ilości składników to ja niestety tak lubię. Ale lubię też super prościznę - tak jak ty to robisz na przykład. Ja się obecnie bawię, szukam, latam po wszystkich kuchniach...itd.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14524593172363062341noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2535909816526682666.post-73934389471481312572010-08-03T00:49:29.755+02:002010-08-03T00:49:29.755+02:00Twoj kurczak wyglada i brzmi swietnie, ale niestet...Twoj kurczak wyglada i brzmi swietnie, ale niestety zgadzam sie z Magdalena. Zbyt duzo wszystkiego w tej kuchni. Poza tym moje doswiadczenia (zetknalem sie z kucharzami z Jamajki i St.Lucia) z kuchnia Karaibska to duzo gotowania na glebokim tluszczu...niestety. Chociaz, osytatnio bylem na imprezie u sasiadki , ktora pochodzi z Trynidadu i jadlem pyszne wrapy z nadzieniem ala hinduskie jagniece curry. To bylo naprawde dobre!arekhttps://www.blogger.com/profile/13747978841906526155noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2535909816526682666.post-65751254772919708482010-08-02T21:39:15.089+02:002010-08-02T21:39:15.089+02:00Widoki przepiękne, ryby dla mnie :)
Karaiby to pr...Widoki przepiękne, ryby dla mnie :)<br />Karaiby to przede wszystkim piraci, Klątwa Czarnej perły i takie tam :)<br />Na Wyspach dziewiczych widzę się spokojnie, a wszędzie gdzie morze jedzenia delikatnego i pysznego jest w bród. Brzmi bardzo apetycznie. Przyznam, że faktycznie nie przyszła mi nawet do głowy nazwa "kuchnia karaibska". No, no ... :)Ewa P.https://www.blogger.com/profile/08054271338326468463noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2535909816526682666.post-91682593362417815782010-08-02T21:34:24.989+02:002010-08-02T21:34:24.989+02:00Zamieszczaj. Chetnie poczytam i popatrze i byc moz...Zamieszczaj. Chetnie poczytam i popatrze i byc moze sprobuje. Moze akurat ta ksiazka kucharska, o antylach francuskich, na ktorej opieralam eksperymenty, zrobiona pod rynek francuski, byla za bardzo tymiankowa...<br />ale wiesz, ja tymianek kocham. tylko w towarzystwie pomidora albo jagnieciny. chyba juz sie starzeje.Magdalenahttps://www.blogger.com/profile/15263002408158699780noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2535909816526682666.post-76506514349260882032010-08-02T18:49:52.628+02:002010-08-02T18:49:52.628+02:00Magdalena:: Podobno kapsaicyna zawarta w papryce d...Magdalena:: Podobno kapsaicyna zawarta w papryce działa rozweselająco. Może o to chodzi. Aczkolwiek ostry smak na pewno pomaga ukryć "niedoróbki" mięsa. Co do kuchni tajskiej - mam to samo: to zdecydowanie kapitalna smakowo kuchnia. Ale upieram się i zamieszczę sporo przepisów, które na pewno zmienią nieco Twoje podejście. I z tymiankiem nie będę przesadzał (a lubię jak diabli).<br /><br />Arvén:: oczywiście, że kuchnia karaibska to zupełnie inna historia. Ja też myślałem w nieco sztampowy sposób myśląc o niej. A teraz sam się przekonuje jaka jest znakomita.<br /><br />Ania:: Oprócz sporej ilości komponentów danie zupełnie proste.<br /><br />nobleva:: cieszę się, że to moje pisanie tak działa. To dla mnie wielki komplement. Dzięki <br /><br />Paula:: Prawdą jest, że kolor odgrywa wielką rolę w "daniach". Nie spodziewałem się, że aż tak będzie w tym kociołku słonecznie.<br /><br />dorota20w:: Warto. Tylko tyle mogę powiedzieć.<br /><br />anthony:: Nie wiedziałem, ale wiem, że w taki sposób mule na pewno zrobię. Szczerze powiedziawszy, wcześniej, nigdy bym fasoli z mulami nie połączył.<br /><br />maya:: mało znana, przyćmiona kuchnią ogólnie mówiąc azjatycką a głównie tajską, czemu się w sumie nie dziwię. <br />2 dania mam już w gotowości, więc niebawem będzie dużo, dużo więcej.<br />Cieszę się z pozytywnego odzewu.<br />Niestety jest to kuchnia dla ludzi z nieco "szerzej" pojętą półką z przyprawami.<br />pozdrawiamAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/14524593172363062341noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2535909816526682666.post-40918239767251282352010-08-02T18:31:49.552+02:002010-08-02T18:31:49.552+02:00fakt, o kulinariach Karaibow nie wiele sie mowi. M...fakt, o kulinariach Karaibow nie wiele sie mowi. Mam nadzieje, ze pokazesz wiecej przepisow, bo ten wyglada zachecajaco. Chyba trzeba kociolek odkurzyc :-) i uwarzyc karaibski kociolek.mayahttps://www.blogger.com/profile/06000046859589462771noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2535909816526682666.post-16688810152686470182010-08-02T12:45:18.006+02:002010-08-02T12:45:18.006+02:00A wiesz , ze mule z fasola to neapolitanski klasyk...A wiesz , ze mule z fasola to neapolitanski klasyk? :-))) Nie mam zbytnich doswiadczen z kuchnia karaibska, jesli nie liczyc wakacji na Dominikanie , ale bardzo interesujaco tu o niej piszesz. Mam nadzieje , ze zglebie temat w praktyce :-) pozdrawiam.anthonyhttps://www.blogger.com/profile/03923006585163013635noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2535909816526682666.post-8060807442919304262010-08-02T12:35:55.886+02:002010-08-02T12:35:55.886+02:00chętnie bym spróbowałachętnie bym spróbowaładorota20whttps://www.blogger.com/profile/01772255295578370449noreply@blogger.com