tag:blogger.com,1999:blog-2535909816526682666.post8190359800734697522..comments2023-09-30T12:27:14.780+02:00Comments on Naleśnikiem do nieba: Czas na PePe – Pietruszkowe PieczaryAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/14524593172363062341noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-2535909816526682666.post-26534430696027120082010-03-08T22:56:21.184+01:002010-03-08T22:56:21.184+01:00mniammniamemka1216http://miejskowiejski.blox.pl/htmlnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2535909816526682666.post-49608633467505577462010-03-08T00:29:53.309+01:002010-03-08T00:29:53.309+01:00Maja:: A cóż ty mi za niespodzianki z tym odznacze...Maja:: A cóż ty mi za niespodzianki z tym odznaczeniem robisz co? Gdzie to ja mam się udawać? No i dziękuje.<br /><br />mag-43:: Grzybki najlepsze z lasu - to oczywiste, ale pieczarka ma coś w sobie co lubię. A o tym gnoju to proszę nie wspominać bo się towarzystwo pochoruje.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14524593172363062341noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2535909816526682666.post-21182904556734886572010-03-07T18:51:29.655+01:002010-03-07T18:51:29.655+01:00słusznie, słusznie, ja też czniam na wege i coś ta...słusznie, słusznie, ja też czniam na wege i coś tam! Wiwat rosół ze swojskiego drobiu, a pieczarki, mimo, iż uważam, że grzyb rosnąć winien w lesie a nie za przeproszeniem na końskiem łajnie, do memuaru zakąsek zapisuję!mag-43http://ziemianinwkuchni.blox.pl/htmlnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2535909816526682666.post-47212144627671181972010-03-07T12:49:22.877+01:002010-03-07T12:49:22.877+01:00....jednoosobowa kapituła odznaczeniowa wybrała Tw.......jednoosobowa kapituła odznaczeniowa wybrała Twój blog ...zapraszam po odznaczenie...:)...MajaKhttps://www.blogger.com/profile/07012363298499315166noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2535909816526682666.post-6010797143412512272010-03-06T16:30:18.810+01:002010-03-06T16:30:18.810+01:00...cholera!!!...udławię się kiedyś włsnym językiem......cholera!!!...udławię się kiedyś włsnym językiem przy czytaniu Twoich opowieści...bo mi do D.....ucieka....:):).....MajaKhttps://www.blogger.com/profile/07012363298499315166noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2535909816526682666.post-91944748552667427812010-03-06T14:11:31.415+01:002010-03-06T14:11:31.415+01:00z mięsem rzeczywiście ostatnio tragedia,coraz trud...z mięsem rzeczywiście ostatnio tragedia,coraz trudniej kupić coś przyzwoitego.Mam to szczęście,ze rodzina na wsi mieszka i hoduje kury,gęsi,świnki,króliki wiec omija mnie wątpliwa przyjemność konsumowania cybernetycznego granulatu :),inaczej to nie pozostawało by nic innego jak wegetarianizm:)A rosół z domowej kury gotowany kilka godzin na wolnym ogniu z pietruszką marchewką , czosnkiem i domowym makaronem to danie bez którego nie wyobrażam sobie życia :)jewishprincessshttp://picasaweb.google.pl/jewishprincesssnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2535909816526682666.post-75675511187030913722010-03-06T10:28:17.193+01:002010-03-06T10:28:17.193+01:00grazyna:: W niebieszkie kwiatuszki jak najbardziej...grazyna:: W niebieszkie kwiatuszki jak najbardziej. Żeby wiosna na tależu była.<br /><br />jewishprincess:: Dziękuje za dobre słowo szanowna koleżanko.Chyba coś ostatnio na bakier z mięsem, które apropo lubię ale to również pewnego rodzaju przyzwyczajenie, że bez mięsa to nie obiad itp. No i mięso coraz gorsze cybernetycznym granulatem napychane.<br /><br />nobleva:: Nie wiedzaiełem tego, coś w tym musi być. DziękiAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/14524593172363062341noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2535909816526682666.post-30186636490149330452010-03-05T18:30:53.960+01:002010-03-05T18:30:53.960+01:00A z tą pietruszką to pewnie tak mieli z prostego p...A z tą pietruszką to pewnie tak mieli z prostego powodu: pochłania nieprzyjemne zapachy, przynajmniej do pewnego stopnia, nie aż tak może żeby trupie zapachy odganiać ... ale do tej pory w krajach arabskich mięso, żeby nie śmierdziało, bo przecież nie jest trzymane w lodówkach, kładzie się na natkę pietruszki.<br />A pieczary fajne.Ewahttps://www.blogger.com/profile/13984523945331433531noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2535909816526682666.post-55882683964393972902010-03-05T17:35:42.381+01:002010-03-05T17:35:42.381+01:00Jak zwykle przepis bardzo ciekawy.Świetny blog pro...Jak zwykle przepis bardzo ciekawy.Świetny blog prowadzisz.Umieszczasz zarówno przepisy na potrawy mięsne jak i wegetariańskie.Jest to dla mnie bardzo ważne bo w kuchni prowadzę podwójne życie;).Często gotuje dwa obiady, mam do wyżywienia wegetariańskiego chłopaka :). Z pieczarkami faszerowanymi produktami o wysokiej zawartości białka jak soja czy jajka jestem już od kilku lat zaprzyjaźniona :)<br />ale pomysł z winem jak już napisała Grażyna rewelacyjny :)jewishprincessshttp://picasaweb.google.pl/jewishprincesssnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2535909816526682666.post-23508238125958465072010-03-05T14:30:40.058+01:002010-03-05T14:30:40.058+01:00Robiłam faszerowane pieczarki, ale przepis z winem...Robiłam faszerowane pieczarki, ale przepis z winem-rewelacyjny ! Pietruszka, jajko, parmezan - wszystko, co lubię...<br />Czy mogę podać na talerzach w niebieskie kwiatuszki, które dostałam w prezencie ślubnym w czasach kryzysu ?grazynahttps://www.blogger.com/profile/13877630737821701425noreply@blogger.com